hits

Mamma (mormor) Lena sine luftige rundstykker

  • 31.07.2017 kl. 17:26

En av de tingene som har reddet meg gjennom de siste mnedene er de hjemmebakte rundstykkene til mamma. Da jeg var p det verste laget hun de helt lyse, og hele graviditeten har hun bakt til meg og kommet med dem. Dette er som mye annen mammabakst laget p slump, men i gr bakte vi dem sammen og jeg skrev opp oppskrift til dere. Denne gangen ble de litt grovere, med litt ekstra nring.

Disse er ikke glutenfrie, men de er bakt p spelt som mange mager tler bedre, srlig ved IBS. Disse passer fint i matpakken til barna eller til deg, gjerne med masse proteinrikt plegg og litt grnt. Hvis du er gravid og kvalm er det s lov spise dem med smr og bare det, selvflgelig med verdens beste samvittighet.

Er jeg ikke heldig som har en mamma som baker til meg, skikkelig husmor! Ikke minst tror jeg lille L kommer til elske komme til mormor og bake nr hun eller han blir eldre.

Speltrundstykker ala mamma (mormor) Lena

Trt

5 dl fin spelt

5 dl grov spelt (ta mindre hvis du nsker dem finere)

2,5 dl kruskakli

4 ss fr (jeg brukte sesam- og linfr)

2 ss chiafr (eller mer linfr)

1,5 pakker trrgjr

1 ss sukrin (kan slyfes)

1/2 ss salt

Vtt

1 ss honning

50 gram smeltet smr

5 dl melk

1 egg + et til pensling

Slik gjr du:

Bland alt det trre inkludert gjr. Smelt smret og ha i melken, blandingen skal vre ca 42 grader fr du heller det i det trre. Tilsett et egg og rr/elt til en deig. Dekk til med hndkle eller plast og sett et varmt sted, jeg liker heve p badet. Nr deigen er hevet til dobbel strrelse, i en. liten time, kan du bake ut. Bak ut med fin spelt, noen ganger m vi tilsette litt mer mel i prosessen, ca 1/2 dl - 1 dl. Etterhev i ca 20-30 minutter under kjkkenhndkle.

Pensle rundstykkene med egg fr du steker dem p 230 grader i 11-13 minutter. Pass p, ovner oppfrer seg ulikt! S fort rundstykkene ikke er glodvarme legger vi de i fryseren, da er de ferskest og smaker best.

Hper det smaker <3

 

7 Kommentarer

Fredrikke Gustavsen

31.07.2017 kl. 17:44
det s godt ut! Kjeempe fine bilder du tar <3

Helene Ragnhild

31.07.2017 kl. 18:06
Fredrikke Gustavsen: Tusen takk :D

Therese R

31.07.2017 kl. 21:21
h! Disse M prves ❤😍

Helene Ragnhild

31.07.2017 kl. 22:15
Therese R: Det m du :D

Maren

29.01.2018 kl. 20:51
Skal det vre 1,5 pakke med gjr?? :)

Helene Ragnhild

30.01.2018 kl. 08:21
Maren: Jepp, men de vi bakte n brukte vi mindre gjr og lot dem st lenger heve, gikk veldig fint det ogs :D

Susanne

10.02.2018 kl. 22:47
Ser utrolig gode ut :D Teste oppskriften og tilsette arame ogs :D

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no