Sunn og magevennlig chicken curry - uten gluten, sukker og melk

Jeg har s lyst til bli flinkere til lage middag! Jeg har alltid vrt et frokostmenneske uten like. Smoothie, surdeig med egg, kefirskl, nam nam nam. Middag derimot, jeg blir litt tiltaksls. Vi har jo alle noe vi kan jobbe med, og srlig n som jeg skal bli mamma har jeg lyst til f gode rutiner p familiemiddag.

Her om dagen hadde jeg lyst til lage noe digg thaimat. Jeg gikk innom kiwi etter skolen og begynte fylle kurven min. Kylling, grnnsaker, kokosmelk osv, enkelt og greit. S kom jeg til sausene og begynte lese; sukker, stivelse, billige oljer, nei nei..dette hadde jeg ikke lyst p. Jeg bestemte meg for prve mekke noe selv, og om jeg skal si det selv ble det veldig godt! Retten er kremet og litt spicey, men uten gluten, sukker og melk.

Middagen ble godt likt av Jonna, selv om han ville hatt den hakket sterkere. Jeg har litt halsbrann og er ikke s tff p chili, s ta gjerne mer enn det str om du liker det hot ;)

Helenes chicken curry

400 gram strimlet kylling

Smr til steking (olje for helt melkefri)

Salt

Ingefrkrydder

En kinesisk hvitlk, hakket i smbiter

2-3 ts red curry paste

1-2 ts kokossukker eller honning

1-2 ss tomatpure

2 dl kokosmelk

Grnnsaker: vi brukte brokkoli, grnnklmiks, vannkastanjer, spisspaprika

ris som tilbehr, eventuelt blomklris eller s kan det droppes

Sett p risen fr du gjr noe annet, ellers er det lett glemme.

Jeg brukte to panner og begynte med kyllingen i den ene. Stekte den i smr fr jeg tilsatte 1 dl kokosmelk, salt, ingefrkrydder, hvitlk, kokossukker, halvparten av currypastaen og halvparten av tomatpuren. Jeg begynte ogs steke brokkoli i den andre pannen, da den tar litt mer tid.

Ha i resten av grnnsakene dine, med unntak av paprika, og hell over resten av kokosmelken. Ha over litt salt, ingefr og resten av currypastaen og tomatpuren. Her kan du gjerne ha mer hvitlk om du vil. Nr grnnsakene begynner bli ferdig blander du inn kyllingen og har over paprika. Rr godt og la alt godgjre seg et par minutter.

Voila, n er det bare kose seg og hste ros for maten. Dette skal jeg definitivt be gjester p, nam <3

16 kommentarer

Har du noen tips til hvordan man lager curry gryte uten at den blir sterk? Skjnner det mister litt meningen, hehe. Jeg syns curry smaken er god, men har IBS s tler nesten ingenting :p

Henriette: Du kan selvflgelig droppe curry pasten, da blir det jo fortsatt en slags wok ;)

Nam nam :-) jeg lager ofte dette med en frossenpose wok mix, kylling og bare currypaste og kokosmelk p de travleste dagene. S enkelt og godt :D

Har lest innleggene dine om fermentering, og har lyst prve. :) M man bruke molkosan for lage surkl? Og skal lokket som skal vre p glasset man har det i, tett? Alts skal det ikke komme luft inn, eller har det ikke noe si?

Lise: M ikke ha molkeosan, lokket er det veldig mye diskusjon rundt, men det viktigste er at alt er under vesken ;)

S nydelig og godt det s ut! :)

Det s ut som en nydelig middag 😊

Jeg lurer p noe litt utenom innlegget , Nr jeg lager knekkebrd (din oppskrift) og alt er bltlagt ferdig, br nttene,frene etc skylles for f bort de ulike stoffene?

Anette: Det trenger du ikke ;)

Nam nam 😍jeg har en fast blanding som jeg alltid lager som woksaus, og den er s god! Like mengder av soyasaus, sterssaus, hvitvinseddik, sukkerfri ketchup og vann. Pleier bruke ca 2 sa av hver ting. stersausen vel litt sukker og diverse, men i sum tror jeg at denne blandingen er bedre enn ferdig-sauser. Billigere hvertfall!

Eline: Det hrtes veldig digg ut!! m testes :D

Jeg ogs veldig glad i frokost, lunsj og kveldsmat - ikke s glad i spise middag :P men vi prver ha middag hver dag og gjr det sunt og relativt enkelt med kjtt og grnnsaker av noe slag, gjerne litt rmme, smr eller tomatsaus med kraft f.eks. Denne uken skal jeg lage opp ny kyllingkraft av hel kologisk kylling

Nina Bakke: Hehe, da er vi to! Nr vi fr barn blir det selvflgelig enda mer fokus p middagsmltidet :D

Ser kjempegodt ut! Hvilken kokosmelk brukte du? Den p boks? :)

Mari: Har brukt flere forskjellige, blir like bra uansett :)

Skriv en ny kommentar