hits

Mat nr livet blir hektisk - mine beste tips

  • 29.09.2017 kl. 08:16

Failing to plan, is planning to fail! Snn er det bare. Jeg setter frem en liten kjele med br hver morgen s jeg har froksoten klar, jeg planlegger hva vi skal ha til middag og jeg tar med meg mat overalt. Ellers opplever jeg at maten blir langt fra optimal, det blir dyrt og jeg blir s sulten at jeg tar drligere valg.

Planlegg, planlegg, planlegg

Det er nemlig slik at kroppen vr er programmert til lete etter energi. S hopper du over mltider eller spiser feil vil kroppen din automatisk 

De siste ukene har jeg hatt det veldig hektisk p jobb, det har faktisk vrt litt ekstremt. Og de to siste dagene merket jeg at jeg spiste langt fra optimalt. Kjpte meg et brd p helsekosten, og en dag var det brdskive med smr til bde lunsj og middag. Ikke direkte usunt, men langt fra energimaten som fr meg til fle meg best. Ikke minst fikk jeg to stresskviser som jeg er sikker p at jeg kunne unngtt om jeg hadde valgt annerledes.

Nr jeg skal drive firma, holde foredrag bde live og p nett flere uker p rad, g turer, vre kjreste, venninne, datter, hundemamma og i tillegg dele kroppen med en liten prinsesse, ja da trenger jeg energi. Og det er jeg helt sikker p at du trenger ogs. Jeg vet jo s godt hva jeg m gjre, men ogs jeg m gjre det!

Derfor kjre deg, planlegg det du kan. Hva trenger du, hva m du handle, hva har du i kjleskapet? Hva skal du ha med deg i vesken, p skole, p jobben eller p venninnekvelden i morgen. I starten er det litt krunglete, men s sitter vanene og da blir det lett. Ogs lover jeg deg at du vil fle deg hundre ganger bedre <3

Var du ikke med p tirsdag har jeg satt opp et ekstra foredrag p onsdag den 04. oktober kl 20. Dette er absolutt siste sjanse hvis du vil lre mine beste energitips!

Hold av din plass her, og vr rask, for sist ble det fullt!

N er jeg p vei til Rmskog spa for holde et foredrag for en gjeng nydelige grnderdamer. Vi skal snakke om mat for mer energi, s egentlig nettopp det jeg skal snakke om p foredraget p onsdag :D

Etterp skal jeg selv nyte foredrag, litt spa, yoga og god mat, det gleder jeg meg til n <3

18 Kommentarer

Lise

29.09.2017 kl. 14:05
Kan man bruke det saltet du linket til p iherb (Sea salt) som var favoritten din, nr man skal lage surkl? :)

Helene Ragnhild

30.09.2017 kl. 16:26
Lise: Det kan du absolutt :D

Katrine

29.09.2017 kl. 19:18
Jeg vil s gjerne f med meg foredraget, men jeg skal p venninnekveld p onsdag. Det er kanskje helt fjernt sprsml, men kan man "ta det opp" p noe vis eller er det bare mulig se direkte?

Helene Ragnhild

30.09.2017 kl. 16:25
Katrine: Jeg skal prve sende ut opptak hvis jeg fr til <3

29.09.2017 kl. 20:00
Litt random sprsml, men bruker du fluor i tannkrem/munnskyllevann? https://www.youtube.com/watch?v=Dht_cZK2vK8

Helene Ragnhild

01.10.2017 kl. 07:44
Anonym: Jeg bruker vanlig tannkrem ;)

Lisa

29.09.2017 kl. 20:27
planlegge er s viktig! Dersom jeg ikke planlegger er det alt for lett ty til enkle lsninger, som ofte betyr nringsfattig mat.

En ting jeg lurer p, som jeg tror du ikke har skrevet om fr, er ditt syn p aspartam. Jeg tror jeg aldri har sett deg drikke eller spise noe som inneholder det. I flge noe forskning er det jo helt ufarlig, men det finnes de som mener at denne forskningen ikke er god nok.

Helene Ragnhild

01.10.2017 kl. 07:45
Lisa: Jeg er ikke noe fan av kunstig stning, da veldig mange opplever at det trigger stsug bruke slike stoffer. Det smaker fryktelig stt og da fr i hvert fall jeg lyst p mer stt. Jeg er langt fra fanatisk p noe, men ikke noe jeg spiser hele tiden nei. Synes sukkerfri produkter som saft og brus er en uting, konstant g rundt og drikke superste ting. Dessuten har vi sett i forskning at kunstig stning har en negativ effekt p tarmen og mange blir oppblste av det ;)

29.09.2017 kl. 21:47
Hei :) Jeg lurer p om du koker brene fr du bruker dem i smoothie? Har hrt at man br gjre det ift norovirus som er funnet i utenlandske frosne br. Jeg finner aldri norske frosne br i butikken og lurer egentlig p hvor viktig denne kokingen er. Hva tenker du om det?

Helene Ragnhild

30.09.2017 kl. 16:25
Anonym: Jeg gjr ikke det ;)

anna

30.09.2017 kl. 15:33
Hei! Jeg prver gradvis legge inn fermentert mat i hverdagen, fordi jeg sliter s mye med oppblst mage. Ser du drikker kefir, og det har fungert fint i smoothien s langt. Men vil helst prve et plantebasert alternativ (er ikke veggis men prver kutt litt ned p animalske produkter her og der).

Oatly selger en drikkeyoghurt. Kan dette http://www.oatly.com/products/norway/havregurt-jordbaer/ erstatte kefir/Biola med tanke p bakteriene? Str at det er "fermentert havre" i det..

Og er kefir "bedre" enn biola med tanke p gode bakterier?

Og en ting til: jeg vil prve surkl, som i den oppskriften du har delt. Men hvordan spiser du det? Til hva slags mat? Jeg er veldig skeptisk! Men vil prve :-O

Tusen takk hvis du tar deg tid til svare p disse sprsmlene.. St p! <3

Helene Ragnhild

01.10.2017 kl. 07:42
anna: Har ikke noe tro p at det kan erstatte kefir nei, i hvert fall ikke den hjemmelagede! Surkl spiser jeg som tilbehr til mat :D <3

Ida

30.09.2017 kl. 17:19
Hei! <3 Ble veldig inspirert av deg og bestemte meg for prve lage kefir! Jeg lot glasset mitt st i ca. 48 timer, men synes n den lukter ganske "gjr" og smaker ganske surt. Skal det vre snn, haha? Eller br jeg muligens prve igjen? :D

Helene Ragnhild

01.10.2017 kl. 07:41
Ida: Den skal smake surt, men ikke vre overgjret. Kan hende du lot den st litt lenge ;)

Katrine

30.09.2017 kl. 21:24
Samme som over om opptak - skal jeg melde meg p n for f opptak dersom du fr det til eller legger du det ut p bloggen uansett?

Helene Ragnhild

01.10.2017 kl. 07:40
Katrine: Det legges ikke ut p bloggen,kun for de som er pmeldt ;)

Helene

01.10.2017 kl. 09:55
Hei:)

jeg har sett litt p forskjellige forum at noen sier den kologiske kefiren fra tine ikke har de gode bakteriene i seg, som den man lager selv. vet du noe om dette? Melken man bruker er jo pasteurisert og homogenisert uansett om man gjr det hjemme eller ikke? Tenkte du kanskje visste noe om dette :)

Helene Ragnhild

01.10.2017 kl. 13:34
Helene: Den du lager hjemme har et bredere spekter og er mer levende ;) min bobler!!

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no