3 grunner til å spise bananer

Bananen har fått mye pepper de siste årene, stakkars. I dag vil jeg derfor løfte bananen litt, for banan er jo faktisk sunt! I fortsettelsen av dette innlegget har jeg også lyst til å ufarliggjøre matvarer mange er redde for. Det er selvfølgelig tider i livet hvor vi skal spise mer av noe og minde av noe annet, men det er aldri lurt å bli fanatisk. Det er også stor forskjell på å spise 5 bananer på en dag og to i uken!

Banan kan gjøre deg glad

Banan inneholder både B-vitaminet B6 og tryptofan, en helt spesiell kombinasjon av næringsstoffer. Tryptofan er nemlig forløperen til serotonin, men trenger B6 for å omgjøres! Serotonin er et “lykkehormon” som faktisk kan være lavt hos de med depresjon. I tillegg videredannes serotonin til melatonin, som er søvnhormonet vårt. Du har kanskje merket av god søvn gir godt humør og god helse også?

Energibarer med få ingredienser

Banan gir naturlig sødme

Jeg bruker både sukrin og stevia jeg, men hvis du vil ha en enkel og naturlig søtning trenger du faktisk ikke lete lenger enn bananen. Mange synes også at banan metter bedre og minsker cravings bedre enn annen søtning. Bruk banan i bananbrød, smoothie eller hva med hjemmelaget bananis med smak av snickers?

Banan er bra for magen

Banan inneholder fiber som kan virke inn på en god tarmflora. Grønne bananer er rike på såkalt resistent stivelse, en stivelse som ikke tas opp, men i stedet fungerer som mat for tarmbakteriene dine. Ved å spise grønne bananer kan du derfor fôre de gode bakteriene, og det gir god helse!

Ta en banan <3

P.S. Jeg har trukket vinneren av konkurransen og den som skal få to billetter til Ingefær Live er Camilla! Du har fått mail <3

12 kommentarer

Siste innlegg