Pepperkakegrt

  • 30.11.2016 kl. 19:36

Nr halsen er sr gr det mye i suppe og grt her hjemme, det er lett f ned, metter godt og gir mye nring. Siden det er advent og desember om bare en natt vil jeg dele min nyeste grtoppskrift med deg, pepperkakegrt!

Alt blir bedre med litt magisk juledryss vet du ;)

Pepperkakegrt

1,5 dl havregryn (jeg bruker glutenfrie)

2 dl vann

1 dl melk (vanlig, mandel, kokos, havre)

En klype salt

En ts pepperkakekrydder (eventuelt 1/4 ts ingefrpulver, 1/4 ts nellikpulver, 1/2 ts ceylon kanel)

1-2 ss fibersirup gold, kokossukker eller sukrin gold

Et helt egg (kan slyfes)

1 ss hakkede ntter

Bland havre, vann og salt i en kjele og la st p benken i 8 timer. Dette steget kan slyfes.

Tilsett melk og krydder og kok opp havregrynene. Kok p middels varme til du har nsket konsistens.

Rr inn stning fr du raskt rrer/visper inn egget. Det fordeler seg jevnt i grten og smakes ikke men ker nringsinnholdet og gir dsefg mye bedre metthetsflelse.

Ha over i en serveringsskl og topp med hakkede ntter, mer stning og eventuelt litt kefir eller gresk yoghurt.



Jeg nyter denne til kvelds mens jeg hrer p p7 juleklem <3

 

18 Kommentarer

Victoria Larsen

30.11.2016 kl. 19:52
Ser kjempe godt ut! :)

Helene Ragnhild

01.12.2016 kl. 18:21
Victoria Larsen: :D

Kristine Larsen

30.11.2016 kl. 20:29
Ser fantastisk godt ut!

Helene Ragnhild

01.12.2016 kl. 18:21
Kristine Larsen: :D

lisarorvik

30.11.2016 kl. 20:41
Dette s utrolig godt ut :)

Helene Ragnhild

01.12.2016 kl. 18:21
lisarorvik: :D <3

Anette

30.11.2016 kl. 20:52
Det s kjempegodt ut 😊

Vet du hva jeg skal sette i ovn snart? Proteinrike rundstykker etter din oppskrift 😊 Du aner ikke hvor mye du har inspirert meg 😁

Helene Ragnhild

30.11.2016 kl. 21:27
Anette: Dette fikk meg til smile her jeg sitter omrigget av snytepapir og med verdens strste kopp te <3

Camilla

30.11.2016 kl. 21:48
Mmm, dette m prves! Og masse god bedring til deg 💚 Kommer du til lage et innlegg om immunboost, ref instagramposten din? Det hadde vrt s interessant. Klem

Helene Ragnhild

01.12.2016 kl. 18:23
Camilla: Takk <3 jeg kan lage innlegg, men mine spesifikke protokoller deler jeg ikke p bloggen, de er forbeholdt kundene mine. Dette er ogs fordi vi er individuelle med ulike behov og jeg kan ikke komme med spesifikke rd her ;)

Stephanie

01.12.2016 kl. 00:33
gleder meg til f en julevri p frokostgrten min! :) Men hvorfor burde vi bltlegge det i 8 timer frst?

Helene Ragnhild

01.12.2016 kl. 18:21
Stephanie: Nr du bltlegger bryter du ned antinringsstoffer og gjr kornet bde sunnere og lettere fordye :D

Martine

01.12.2016 kl. 13:24
Hei Helene :)

Jeg har et sprsml som gjelder tilskudd og supermat, og jeg hper du skjnner at jeg bare er nysgjerrig, og at det ikke er ment som kritikk.

Du skriver jo om en del ulike tilskudd/supermat du bruker. Den ene er god for fordyelsen, den andre hjelper p enerigen, den tredje ker forbrenningen osv (for sette ting litt p spissen. Det jeg lurer p er; hvordan vet du hvordan de ulike tilskuddene hjelper deg? Selv om produktene inneholder visse ingredienser som skal vre bra for ulike ting, hvordan vet du at det er det bestemte produktet som hjelper p fordyelsen for eksempel? Jeg tenker jo at det kostholdet du spiser er veldig bra og "riktig" (hvis det er lov si om kosthold), og at alle disse tilskuddene virker litt overfldig?

Mvh

Martine

Helene Ragnhild

01.12.2016 kl. 18:19
Martine: Godt sprsml Martine :D nr det gjelder bruk av kosttilskudd s snakker jeg ikke bare ut i fra erfaring, men ogs om hva mekanismene bak virkningene er. Hvis noe er godt for fordyelsen s er det fordi det inneholder stoffer som enten bidrar med gode bakterier, stimulerer produksjon av fordyelsessafter eller enzymer eller bidrar med prebiotika/fiber. S merker jeg rimelig raskt bde p meg selv og de kundene jeg eventuelt anbefaler det til om det har effekt. Jeg har jo ikke begynt med alt p en gang selv heller, og det anbefaler jeg ingen andre. Jeg begynner alltid med et eller to tilskudd. Jeg hper det svarte p sprsmlet ditt :D

Anette

01.12.2016 kl. 15:10
Hva tenker du om leverkapsler? Jeg tar det selv etter tips p bloggen til Sara Lossius.

Hva tenker du om glutenfrie blandinger? Kjresten min kom i gr hjem med glutenfri blanding til lage boller og glutenfri blanding til pizzabunn. Hadde vrt supert om du laget ett blogginnlegg om det 😊

Helene Ragnhild

01.12.2016 kl. 18:20
Anette: Generelt er jeg ingen fan av ferdig blandinger ;) leverkapsler har jeg skrevet et innlegg om her p bloggen: http://heleneragnhild.blogg.no/1470733842_levertilskudd__nature.html :D

Anette

01.12.2016 kl. 20:34
Hvordan kan jeg f samboer til skjnne at slike ferdigblandinger ikke er optimale? 😉 Jeg fikk ikke til trykke p lenken din.

Helene Ragnhild

01.12.2016 kl. 21:00
Anette: hehe, det kan jeg nok ikke hjelpe deg med ;) kopier og lim den inn s fr du det til tror jeg :)

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits